FIT IZNAD TRIDESETE

Pojam „fit“ se na ovoj stranici koristi u znatno širem kontekstu od onog uobičajenog.

Biti „fit“ znači biti u najboljoj mogućoj formi na svim bitnim životnim poljima, ne samo fizičkom. Neka od njih, možda i najbitnija su:

  • Obitelj
  • Zdravlje
  • Posao i karijera
  • Financije

Ova područja se međusobno preklapaju i prava je umjetnost dovesti ih u najbolji mogući balans. Ukoliko on izostane, javljaju se problemi. Odličan posao i impresivna karijera malo znače ako pritom zapostavimo obitelj. Veliki prihodi i financijska sloboda nam malo znače ako smo trčeći za novcem ugrozili zdravlje.

Iako u ranijoj mladosti imamo ponešto drukčije prioritete (pucamo od zdravlja, na početku smo karijera, još nemamo bračnog partnera niti djecu), ulaskom u 30-te i 40-te ulazimo u period gdje sva navedena životna polja postaju podjednako bitna i ulazimo u svakodnevnu bitku kako ih sve uskladiti.  

Prava je umjetnost izbalansirati sve navedeno ali je moguće. Pod uvjetom da maksimalno iskoristimo svo raspoloživo vrijeme što automatski znači da na najmanju moguću mjeru moramo svesti sve one dnevne kradljivce vremena poput gledanja televizije, surfanja portalima i društvenim mrežama, sjedenje po kafićima i slično.

Umjetnost ostvarivanja maksimalnog osobnog potencijala leži u tome da se odupremo zadovoljavanju trenutnih poriva i sitnih nagrada kako bismo lakše osvojili jack pot – sretan i ispunjen život.

Smisao ove stranice je ponuditi savjete, prijedloge, primjere, osobna iskustva i znanstvena istraživanja o:

  • Treningu i prehrani
  • Štednji i investiranju
  • Balansiranju privatnog i poslovnog života
  • Razvoju karijere
  • Mentalnom i fizičkom zdravlju

Nadam se da ćete pronaći mnoštvo korisnih savjeta, a kroz komentare na blogu i društvenim mrežama i DATI svoje savjete i osobna iskustva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s